Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta a la Italien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt festmat på fläskfilé när du vill att det ska gå snabbt men ändå vara lyxigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna så att de får färg i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg fläskfilén åt sidan.
  2. Hacka löken och skär champinjonerna i halvor. Pressa vitlöken. stek lök, champinjoner och vitlök i stekpannan. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt pesto, avrunna oliver, soltorkade tomater (hacka dem om du vill) och créme fraiche.
  3. Låt såsen koka ihop i 5 minuter. Tillsätt fläskfilén och låt den koka med tills den är genomstekt, ca 5 minuter. Späd med lite vatten. Strö över lite finklippt färsk basilika.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt rosmarin samtidigt som du tillsätter avorioriset.
  5. Skär tomat och mozzarella i skivor och lägg dem omlott på ett uppläggningsfat. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt.
  6. Servera fläskfilén i sin sås med rosmarinris och tomat- och mozzarellasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.