Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med ädelost

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ädelosten och rödvinet passar perfekt med varandra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop marinaden, smaka av med salt och vitlökspeppar. Skär fläskfilén i 1 cm tunna skivor. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt marinera minst 2 timmar. Stek purjo, smålök och vitlök mjukt utan att det tar färg. Lägg över i en gryta. Stek paprika och morot några minuter, salta och peppra, lägg över i grytan. Sila bort marinaden från köttet, och häll den över grönsakerna i grytan. Bryn köttet ett par minuter och lägg över i grytan. Vispa ur pannan med rödvinet och tillsätt det i grytan. Rör ner grädde, kalvfond och ost. Blanda väl och sjud sakta 20-30 minuter. Tillsätt ärterna mot slutet. Smaka av med salt och peppar, strö över hackad persilja och servera genast direkt ur grytan.
  2. Servera gärna med kokt ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • canna1 14 december 2008

    mycke gott. äter gärna flera ggr. jag ger det 4stjärnor

  • mumsan 21 december 2008

    Smaskens!

  • emelieg 22 januari 2009

    Helt fantastiskt god gryta. Jag bytte ut ärtorna mot sockerärtor istället. Det blev kanon gott.

  • banglalady 12 mars 2009

    supergott! Min 18-månaders åt en stor portion :o)

  • Rosageisha 27 april 2009

    Fick receptet av en kollega och det är ett frekvent användt recept hemma hos oss nu. Det är en riktig höjdargryta! Mums!

  • bofink35 2 oktober 2009

    Avnjutit denna rätt i kväll. Gillad av hela familjen.

  • santafe1 16 november 2009

    Mycket god gryta.Den här kommer jag att göra fler gånger.En klar fempoängare från mig.

  • christincarlsson 2 januari 2011

    Åhhhh, så gott detta va :)

  • esv92 10 januari 2011

    Underbart gott om jag får säga det själv :) Det vart en kalasbra nyårsmiddag!

  • lenasj65 2 mars 2013

    Detta var en riktig god o smakrik rätt som även mina kräsna barn gillade jättemycket! 5:a från oss

  • Bappi 5 januari 2015

    Blev uppskattat till nyår. Tog mindre av parika och lök pga. av min födoämnesallergi. Blev ändå få mycket paprika i min smak. Underbar och mör gryta som jag ska göra mera av men då tar jag bort saker som jag inte tål med / kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.