Fläskfilé, grönpeppar, äpple, senap, konjak och cornichoner. Kan den här grytan bli annat än god?
Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt créme fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter. Blanda ner köttet och koka under lock ca 5 minuter. Vänd ner cornichonerna och äpplen. Smaka av med salt och strö över hackad persilja.
- Servera grytan med klyftpotatis eller potatismos.
Publicerat den
13 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar