Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med grönpeppar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé, grönpeppar, äpple, senap, konjak och cornichoner. Kan den här grytan bli annat än god? Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt créme fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter. Blanda ner köttet och koka under lock ca 5 minuter. Vänd ner cornichonerna och äpplen. Smaka av med salt och strö över hackad persilja.
  3. Servera grytan med klyftpotatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.