God fläskfilégryta, kan bli ännu godare med fläskytterfilé som jag tycker är mycket mörare och godare än fläskfilén.
Instruktioner
- Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper.
- Skär filén i mindre bitar eller skivor, bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp dom och håll köttet varmt under folie undertiden du gör såsen.
- Vispa ur stekpannan med vatten, tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och purjolök och låt det koka upp.
- Smaka av såsen med salt och peppar, red av till önskad konsistens, lägg i köttet och låt det småputtra tills köttet är klart.
- Strö över lite krossad rosepeppar och bacon vid serveringen.
Publicerat den
23 februari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, skulle uppskatta lite närmare tidsåtgång. Vad betyder: låt det småputtra tills köttet är klart. ?? 10 minuter? 1 timme?