Fläskfilégryta som är snabbgjord och med tydlig smak av skog och trädgård.
Instruktioner
- Skär fläskfilén och det rimmade fläsket i strimlor.
Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.
- Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna, ta upp dem och ställ åt sidan. Bryn köttet i stekpannan och krydda med salt och peppar.
Ta upp och ställ åt sidan.
- Vispa ihop créme fraiche, kalvfond, senap, soja, vatten och timjan i en gryta.
- Lägg i lök, morötter, fläskfilé, rimmat fläsk och enbär.
Låt allt koka sakta i 10-15 minuter.
- Strimla sockerärterna och lägg i dem ett par minuter innan servering.
- Servera med svartvinbärsgelé, råris eller bulgur och en god sallad.
Publicerat den
11 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar