Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilepanna á la Grekland

(111 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god och lättlagad festrätt. Köttet marineras under natten. Du lägger allt i en långpanna och skjuts in i ugnen. Kan det bli lättare....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten.
  2. Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (ska täcka botten) Salta, Ställ in i ugn 220 grader i ca 10 min.
  3. Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor. Överst lägger du skivade tomater och fetaost i kuber. In i ugnen igen ca 35 - 40 min.
  4. Servera med den kalla såsen och en sallad

Liknande recept

Kommentarer (111)

  • Lolan 4 februari 2009

    Denna har jag gjort många gånger och den är jättegod och lättlagad.

  • jannamia-78 5 februari 2009

    Det här gör vi ofta! Det är jättegott!

  • carre007 6 februari 2009

    Denna rätt har jag aldrig gjort, men kommer nu att prova den. Ser jätte gott ut. Kommer med betyg senare. Tack.

  • snuppan 8 februari 2009

    Super duper god snuppan

  • ingridyvonne 8 februari 2009

    Mycket uppskattad av hela familjen. Goda saftiga potatis och en fräsch sås. Jättegott!!

  • maguand 8 februari 2009

    En favoriträtt hemma hos oss! Jag trodde inte att fetaosten skulle bli så god i ugnen, men det blev den! Och köttet smakar kanongott! Jag brukar lägga köttet överst, då får den en riktigt "grillad" yta. Testa denna rätt!

  • Anntorn 12 februari 2009

    Jättegott, underbar sås

  • koccken1 13 februari 2009

    låter jättegott ska testa denna på alla hjärtansdag

  • erilin 13 februari 2009

    Mycket gott vardagsrecept, bara man ser till att förbereda köttet dagen innan. Såsen var väldigt god

  • folierad 13 februari 2009

    Supergott och enkelt! Vardagsmat?? Nja, jag tycker nog det är en typisk fredags- eller lördagskvällsmat. Tyckte såsen var för mild så jag tillsatte lite örtsalt så den fick det där extra "bettet". Kommer att göras fler gånger hemma hos oss!!

  • nrver 15 februari 2009

    Helt sjukt gott! Dock hade jag inte tid att marinera över natten då vi bestämde impulsivt vad som skulle ätas till kvällen men köttet blev gott ändå. Fast nästa gång ska jag prova att marinera hela natten, misstänker att köttet får väldigt god karaktär av sambal oeleken. :) Kan rekommendera varmt till alla! Såsen är ljuvligt god! Tyckte dock den smakade lite mycket för majonnäs så hade i lite mer av övriga ingredienser, så om ni inte gillar majonnäs särskilt ska ni lätta på den. Fem stjärnor!

  • TinaG 16 februari 2009

    Gjorde det här på alla hjärtans dag, men hann inte låta köttet marinera över natten då jag kom på det mer i sista minuten. Det blev i alla fall jättegott tyckte både min man och jag och vi kommer laga till det här många gånger. Rekommenderas varmt!

  • sme 20 februari 2009

    Så gott och enkelt

  • zezza 20 februari 2009

    Det här va ju bland det godaste jag har ätit! Tack för receptet! En klar 5:a!!

  • AnziAnzi 21 februari 2009

    Hur gott som helst!!! Rekommenderas varmt!!! Följde recept helt förutom att jag tog lätt cream fraiche istället för yogurt i kalla såsen och skippade majonäsen.

  • sussino 21 februari 2009

    Jätte-jättegott! Många goda smaker i denna rätt. Serverade svarta oliver och flingsalt med smak av svarta oliver som tillbehör. Som dryck till hade vi ett grekiskt rött vin, Atelier. Som förrätt kan jag rekomendera tomatsallad med fetaoströra (se recept Matklubben).

  • prinsessan69 1 mars 2009

    var hemma hos min syster och hon bjöd på den här rätten....den var jättegod och lätt att till-laga....den här rätten får en 5:a av oss alla som åt den igår och nu har även jag sparat den i min kokbok oxå...

  • tycons 3 mars 2009

    Fick detta hos en användare på matklubben som tillagade detta, tala om en lyckad rätt +++++ från oss.

  • SofieJa 6 mars 2009

    Helt suveränt gott!! Detta är nu en favorit hos oss. Min man åt 4 st (!!!!!) portioner :-).

  • MammaModesty 7 mars 2009

    Super gott! Jag skippade paprikan då jag inte tål den... men så himelskt gott att detta kommer det bjudas på fler gånger =)

  • BIBBI66 8 mars 2009

    Mycket god, väldigt enkel och räcker till fler än sex personer. Det här kommer jag att laga igen!!!

  • Gunnarssons 14 mars 2009

    Enkelt och jättegott! En bra bjudrätt vid fest. Såsen kommer jag att göra till andra rätter också. /Ann-Sofie

  • malin_olsson50 8 april 2009

    Det var bland det godaste jag har ätit!! Tack för receptet!! Och så generösa portioner, räcker och blir över:) Bra! Ett tips som jag inte hade velat vara utan som jag lade till är färska champinjoner:) Gjorde även en sås av sweet chilisås/fraiche också + en fantastisk sallad. Men du ska veta att hela familjen var överväldigad! Glad Påsk!:)

  • w0nder 10 april 2009

    jättegott! :=)

  • Jess25 28 april 2009

    Detta var verkligen hur gott som helst. Alla gäster gav fina komplimanger!! Skall göra den nu igen till helgen när vi får besök, är ju så enkelt att tillaga! Tack för ett underbart recept!

  • marrew 2 maj 2009

    Det här kommer att lagas igen.Ungarna som kom hem till 1;a maj var helt lyriska. Det blev renskrapat på plåten. Lade till färska champinjoner som vi gillar. Dessutom var såsen kanongod hade dock i ett par droppar flytande honung för att balansera syran.

  • soffan_85 12 maj 2009

    jättelätt att göra och jättegott, även dom äldre som inte gillar vitlök älskade såsen me(den ska ja göra till annat också), detta ska ja göra på fler kalas och middagar :-)

  • linda141 16 maj 2009

    Denna rätt var kanongod! Att den var lättlagad var ett plus ;)

  • chfejo 24 maj 2009

    kanongott! så lättlagat och fantastiskt gott. Längtar redan efter att laga den igen.

  • Disen 13 juni 2009

    Supergott!!! Enkelt och lättlagat. Enda ändringen jag gjorde var att dubbla marinaden. Såsen har jag gjort innan. Vi brukar ha den till grillat. Mycket gott, kan inte bli annat än en 5:a. Tack för receptet Kram Disen

  • fejabartel 3 augusti 2009

    Så gott! Enkelt att göra och mycket uppskattat hos gästerna!!

  • guardianlinda 9 augusti 2009

    Jag och min sambo gjorde detta och bjöd vänner på i veckan......Mkt uppskattat av alla....Det är kanon eftersom man kan förbereda så mkt, köttet marineras, potatisen skalas och klyftas som läggs i en stor kastrull med vatten över natten, den kalla såsen röres ihop, perfekt!.....Vi kokade potatisen i 10 minuter innan den skulle in i ugnen....Serverade även en pepparsås och sallad till, pepparsåsen var kanon till denna rätten....Ett recept som definitivt kommer att göras flera ggr, får ett högt betyg/M.V.H Linda

  • MammaModesty 23 augusti 2009

    Hej (igen) jag bjöd på denna rätt till midsommar.. använde mig då av färskpotatis.. kanongott.. satte då in allt i ugnen samtidigt då färskpotatisen blir klar foratre an "gammal" potatis.. det gick jätte bra.. =) såsen gör vi nästan alltid till både grillat och sallad... den är supergod alla älskar den.. men istället för italienska kryddor använder jag pizzakrydda... jag är mega tacksam o glad att du lagt in detta kanonrecept.. rekomenderar det till alla //Camilla

  • kasamark 13 september 2009

    Gott och enkelt att laga uppskattat av oss alla.

  • Shoutoutloud 17 september 2009

    hur gott som helst!!!

  • Vxlhaxan 18 september 2009

    Hur gott som helst blev det.. Är ju så smidigt också när man slänger allt i ugnen.. Full pott från oss

  • grill 20 september 2009

    Var helt suverän god. Kommer att göra den många, många gånger. Jag/familjen tackar för ett kanon recept. Jag har delat med mig av receptet till några jobbar kompisar och dom var lika nöjda som oss..FULL POTT...

  • w0nder 21 september 2009

    Jättegott och väldigt enkelt och göra. :=) Tack så mycket för att du delade med dig av ditt recept.

  • Lennart_58 23 september 2009

    En hel måltid, ganska enkelt, men MYCKET gott. Du får en femma för den.

  • gladavmat 27 september 2009

    Ja denna är så god, går att variea med kyclingkött också. Jag struntar i majonäsen i såsen

  • eva_helena 28 september 2009

    Gott, doftar härligt under tillagningen, uppskattat av alla. Gör dubbelt, perfekt att ha resterna till matlådor.

  • JennyV 11 november 2009

    Detta var en superbra "allt i ugnen" rätt som smakade jätte gott! Såsen var väl inte min favorit men nästa gång ska jag exprimentera lite med mina smaker!!

  • fejabartel 20 november 2009

    Mycket gott!! :-))

  • kantomen 24 november 2009

    Det här är supergott!

  • anluk 27 november 2009

    Hela familjen är salig. Så underbart gott och faktiskt väldans enkelt att tillaga. Det jobbigaste är att skala och fixa potatisen och ja det säger väl att hur jobbigt detta är. Blande det godaste jag ätit. Helt klart en STOR 5:a. Tack för ett superrecept.

  • Gnagett 1 januari 2010

    Så gott detta blev. En dubbel-5:a absolut. Vi åt så vi sprack nästan.

  • lollipop75 6 januari 2010

    Såååååååååååååååååå gott!!!!!!!!!!!! =) Min nya favorit rätt =)

  • PethraD 18 januari 2010

    Mycket god!! Maken önskar få rätten till middag lite då och då.

  • santafe1 24 januari 2010

    Det här var riktigt gott.Enkelt att tillaga.Av mig får du 5 poäng för receptet.

  • mafia 28 mars 2010

    Jättegott och otroligt lättlagat.

  • Bombbe 24 april 2010

    Jättegott! Gjorde denna igår för andra gången. La till ca 1 tsk riven ingefära i marinaden. Det blev kanon!! Jätte bra rätt att bjuda på!

  • johnniej 14 maj 2010

    toppen gott1 mvh johnniej

  • matkia 16 maj 2010

    Helt fantastiskt gott.Har bjudit den vid flera tillfällen och det blir alltid succe. Mycket god tillsammans med den kalla såsen.

  • Bryggbagarn 30 juni 2010

    Perfekt till många. Jätte god! Såsen till behövs. Kanon!

  • issa25 2 juli 2010

    Verkligen jättegott och enkelt. Har just förberett detta till 40 pers, hoppas det blir omtyckt!

  • thellme 8 augusti 2010

    Kanongott!! Lagade det trots familjens skepsis men oj vad de åt. Och såsen älskade de trots att jag missade limen men det gick tydligen lika bra ändå. Detta kommer absolut att lagas hos oss igen - många gånger.

  • pia61 29 augusti 2010

    Gjorde det här i går kväll, fantastiskt gott!!!

  • carina_h 5 september 2010

    Jättegott! Lite blött av tomaterna, men smaken och framförallt såsen var det inget fel på. :)

  • 7201 22 oktober 2010

    5 stjärnor av mig (fast jag hade tzataiki till) SUPERGOTT !!!

  • christincarlsson 1 november 2010

    ENkelt och jätte gott :D

  • Christina56 20 november 2010

    UNDERBART GOTT! Hela familjen tackar för ett gott recept.

  • gussavilmis 20 december 2010

    Underbart god rätt! Tack för receptet! Min familj o vänner skickar även dom ett tack :)

  • susie_q 27 december 2010

    Det är ingen som har gjort det här med oxfile istället för fläskfile?

  • jrabbelino 28 december 2010

    har gjort det med kycklingfile med bra resultat,bjudit "dagisbarn "på det och det var jättemumsigt!

  • jalapeno82 3 januari 2011

    Jätte gott! en 5:a från mig

  • halen6966 9 januari 2011

    Jätte gott!!! En femma från mig!!! Mvh Helén

  • wiklund73 9 januari 2011

    Mycket gott!!

  • aronn 11 januari 2011

    Rekommenderas! Gott och enkelt att göra.

  • Cilla71a 13 januari 2011

    Denna rätt är suverän, hittade receptet i en kvällstidning för ett antal år sedan & då hette den Grekisk långpanna. Jag brukar använda kycklingfilé, sen lägger jag till squash, aubergine & svamp sen gör jag en vanlig tzatziki istället eftersom jag inte gillar majo. Perfekt att ha som bjudrätt & är alltid mycket uppskattad.

  • Warnicke 15 januari 2011

    Väldigt gott och enkelt. kommer tillagas igen. Vitlökssåsen är underbar.

  • magpuri 7 februari 2011

    super gott och enkelt. perfekt bjud mat. mina gäster trodde vi hade fått det från resturang

  • Mirah 8 februari 2011

    Det var så fantastiskt gott! Detta kommer göras många gånger kan jag lova!

  • MammaJB 11 februari 2011

    Supergott! Enkelt med allt i ett. Supergod kall sås som jag har fortsatt göra till andra rätter.

  • petrissa 19 februari 2011

    Fantastiskt god och fräsch middag! Mycket uppskattad! Jag hann bara marinera köttet någon timme men det tog mycket smak ändå. Såsen var kanongod och passade så bra till! Jag skippade att ha tomater i pannan utan gjorde istället en tomatsallad med gröna oliver och serverade till. Det här kommer jag att laga många gånger! Tack för receptet!

  • lillafiluren 12 mars 2011

    Tack för ett otroligt gott & festligt recept!

  • cinaaa 13 mars 2011

    Jättegott bra med allt på en plåt.

  • queen00 14 mars 2011

    Suveränt!! Bytte ut potatisen mot zucchini och lade till lite soltorkad tomat och färsk basilika, en ny favorit!!

  • lasemark 23 mars 2011

    Suveränt. Jag och min sambo ger full pott.

  • poejo 30 mars 2011

    supergott hade den på en bjudning blev mer än godkänd

  • aerime 2 april 2011

    Verkligen ett toppenrecept! Kommer att bli en favorit!

  • annsofiem 5 april 2011

    Eller grekisk pytt i panna som det också heter har jag blivit bjuden på ikväll. Värdinnan hade fläskfilén och grönsakerna på en plåt och pommes frittes på en annan plåt det gör det lite enklare men lika gott!!!!!!!!!!!!!

  • evalena69 7 april 2011

    Kanongott och så enkelt. Toppbetyg härifrån

  • Mumsfilibabba2 13 maj 2011

    Verkligen jättegott och smidigt att göra. Köttet smakade jättemycket. 5 poäng från oss! Tack ska du ha!

  • EKC6150 29 maj 2011

    Tack för ett recept helt i min smak. Jätte Jätte gott och Jätte Jätte enkelt. Med andra ord helt perfekt. Högsta betyg ifrån oss. Mvh Jocke

  • marianorden2 1 september 2011

    Jättenice!! :) Lätt och smidigt och kommer göras om många gånger i vårat kök

  • Sallie 3 november 2011

    Kanonrecept! Jag lade till lite squash och aubergine och det blev så otroligt gott! Såsen är så himla god. Den äter vi till andra rätter också.

  • marie28 7 december 2011

    Shit va gott det va! Tack för receptet:-) kommer att göras många gånger!

  • rolle111 2 januari 2012

    Kanon gott , kommer att laga denna fler ggr

  • Hannelina 14 januari 2012

    Supergott!! Alla i familjen gillade den, både stora och små!

  • Birgersdotter 15 januari 2012

    Helt enkelt jättegott !! Även familjens petiga ungdomar älskade rätten, som jag serverade med egen tsatsiki i stället för såsen i receptet.

  • moniq72 21 januari 2012

    Perfekt bjudmat!!! Man kan förbereda allt och bara sätta in plåten då man vet att gästerna är på gång... Alla jag har bjudit (och det börjar bli ganska många) har verkligen gillat detta. Gammal som ung! Tack för receptet!

  • Receptsamlaren 27 februari 2012

    Låter supergott, måste provas!

  • Malan14 10 mars 2012

    Serverade detta ikväll på tjejmiddagen och det var kanongott!!! Tack för ett riktigt gott och enkelt recept :)

  • Pokermiljon 28 mars 2012

    Underbart gott! Kommer att bli en favorit! Gjorde den med fläskytterfilé och den böev såå fin.

  • jermer 19 april 2012

    Godaste fläskfilé receptet :=)

  • strimma21 20 maj 2012

    Verkligen en höjdare att bjuda på, alltid uppskattat.

  • Liee 22 maj 2012

    Alltså denna har jag gjort massor av gånger och alla som ätit av den njuter...

  • mmarabou 1 augusti 2012

    Efter att ha läst så många positiva kommentarer om den här rätten lagade vi den senaste helg. Men nåt måste ha gått fel för köttet fick knappt nån smak alls av marinaden trots att jag följde receptet. :( Jag tyckte marinaden mest bara smakade olivolja trots att jag satte i lite mer soja pga det. Ni andra berömmer ju marinaden...så tipsa mej gärna om vad ni tror jag gjort för fel. :(

  • svengelsk 4 augusti 2012

    Toppenrecept. Skulle passa bra om någon av gästerna är vegetarian, man behöver bara göra en liten panna utan kött. Jag hade skivad zucchini i också eftersom jag har gott om det och jag modifierade lite enligt vad som fanns i kylskåpet.

  • jrabbelino 20 november 2012

    brukar göra nå`t liknande på förskolan,i "min" marinad är det ingefära också(ngn msk),pricken över i,använder kycklingfile o det går toppen,potatisen inne c:a 10-15 min,på med resten 10-15 min till ,där serverar jag fetaosten bredvid i sallad med oliver o rödlök,mums

  • Puhiceus 4 december 2012

    Toppen recept, bjöd mina vänner på det i helgen blev en succé :)

  • strimma21 2 januari 2013

    Detta är jättegott, men jag byter ut olivoljan mot en neutral olja (som ex vis rapsolja)istället, då får köttet smaka mera kött än olja (olivolja tar över för mycket i smaken tycker jag).

  • jennie71 4 januari 2013

    Jättegott!! Gjorde detta på nyårsafton. Älskar när man har all maten i en form när man ska bjuda på mat.

  • Bojka 4 januari 2013

    Tack för alla fina kommentarer ;) Gott Nytt År till alla matdiggare!!

  • Carina96 5 januari 2013

    Måste ge toppbetyg till denna maträtt, det tog slut fort kan jag säga . Tack för receptet, måste göras fler gånger!😄

  • lordlundell 20 mars 2013

    jättegott! jag har gjort rätten flera gånger tack för receptet

  • nordan71 4 augusti 2013

    Fantastiskt gott! En klar femma. Kommer definitivt att tillagas fler gånger :-)

  • Kullan-65 29 mars 2014

    Så gott! En klar favorit som uppskattades av alla. Kommer att göras om flera gånger.

  • pinnen40 1 maj 2014

    Super gott tycker alla som vi bjudit på det här :-)

  • kekke46 10 oktober 2015

    Super gott blev det. Kommer att göra det många gånger. Enkelt att tillaga. 5 poängare

  • Ditte74 17 december 2015

    Hade gett mer än 5 i betyg om de gått,omtyckt av hela familjen som länsade plåten :) Kommer definitivt att lagas fler ggr här hemma. Tack för att du delat med dig av detta recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.