- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En jättegod och snabb filérätt med mycket smaker.
Instruktioner
- Skär köttet i skivor, klipp baconet i bitar. Fräs baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Krydda köttskivorna och stek några minuter på varje sida, ta upp och lägg åt sidan.
- Slå vatten, vispgrädde och kalvfond i stekskyn och red med maizenamjölet, sätt färg med lite soja om så önskas. Låt koka ihop några minuter.
- Lägg köttet i pannan och låt puttra en stund. Hyvla gurkan och strö bacon och gräslök över.
- Servera gärna med potatismos och en sallad.
- Vill man ha en snabb version kan man ta 3 dl Kelda gräddsås i stället för egen gjord sås.
Publicerat den
17 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde detta recept och jag vill bara säga att det är väldigt gott och enkelt att göra.
Mycket gott och enkelt att göra. Kommer att göra detta fler gånger. En klar 5:a från mig.