Den här wokrätten tillagas med ingredienser och kryddor från det kinesiska köket. En skål ris räcker som tillbehör då woken innehåller många grönsaker.
Instruktioner
- Skiva fläskfilén och skär den i strimlor. Rör samman majsena och soja i en skål. Lägg i köttet och rör om. Marinera köttet 20 minuter.
- Skölj paprikorna, kärna ur dem och skär dem i strimlor. Skala morötterna och skär dem i stavar.
- Skölj tomaterna och skär dem i tärningar. Ta sedan bort stjälkfästena. Skölj salladslökarna och skiva dem tunt. Spola av bambuskotten och låt dem rinna av. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
- Hetta upp oljan en wok eller stor stekpanna. Lägg i köttet och woka på hög värme ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs hastigt. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Tillsätt alla grönsakerna och woka 2-3 minuter. Tillsätt sherry och buljong. Lägg i köttet och låt allt sjuda några minuter. Äggnudlar eller jasminris passar bra att servera till.
- Man kan även använda kycklingfilé istället för fläskfilé. Och man kan betona den asiatiska smaken ytterligare genom att tillsätta upp till 1 tsk sesamolja tillsammans med sherry och buljong.
Publicerat den
6 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar