Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfiléwok med honung

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé är väldigt mört kött och tillagad med wokmetoden blir rätten inte bara snabb och lätt utan även mycket hälsosam.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fläskfiléskivorna i en skål. Blanda vitlök, ingefära, chilifrukt, olivolja, soja, färskpressad citronsaft, honung, mirin och färskpressad apelsinsaft. Häll marinaden över köttet. Täck över det med plastfolie och marinera i kylen minst 10 minuter. Ju längre köttet marineras desto mörare blir det.
  2. Hetta upp wokpannan eller en stor stekpanna på hög värme. Låt köttet rinna av, spara marinaden, och bryn det på alla sidor under omrörning. Det är viktigt att woken är riktigt varm. Om köttet sjuder i sin sky blir det segt.
  3. Tillsätt vårlök, morot, selleristjälkar, paprika och broccolibuketter. Bryn under omrörning i 2 minuter.
  4. Tillsätt marinaden och sjud upp. Servera gärna tillsammans med ris eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.