Fläskfilé är väldigt mört kött och tillagad med wokmetoden blir rätten inte bara snabb och lätt utan även mycket hälsosam.
Instruktioner
- Lägg fläskfiléskivorna i en skål. Blanda vitlök, ingefära, chilifrukt, olivolja, soja, färskpressad citronsaft, honung, mirin och färskpressad apelsinsaft. Häll marinaden över köttet. Täck över det med plastfolie och marinera i kylen minst 10 minuter. Ju längre köttet marineras desto mörare blir det.
- Hetta upp wokpannan eller en stor stekpanna på hög värme. Låt köttet rinna av, spara marinaden, och bryn det på alla sidor under omrörning. Det är viktigt att woken är riktigt varm. Om köttet sjuder i sin sky blir det segt.
- Tillsätt vårlök, morot, selleristjälkar, paprika och broccolibuketter. Bryn under omrörning i 2 minuter.
- Tillsätt marinaden och sjud upp. Servera gärna tillsammans med ris eller nudlar.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar