Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré med arepas och tostones

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart god rätt från Sydamerika där sälta, sötma och knaprighet möts. Arepas är ett majsbröd som är vanlig "streetfood" i Colombia, Venezuela och Centralamerika. Tostones är friterade matbananer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg chilin i lite vatten så att den mjuknar. Mixa den avrunna chilin med mixerstav. Skala och skär bort den grova stocken på ananasen. Finhacka fruktköttet. Skala och krossa vitlöken. Gnid in fläskkarrén med chili, ananas, vitlök, apelsinsaft, råsocker, spiskummin och fänkålsfrön. Salta.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skala och skär löken i klyftor. Lägg klyftorna runt om köttet. Tillaga mitt i ugnen i ca 6 timmar, tills köttet är riktigt mört. Häll bort hälften av vätskan från köttet. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och tillaga köttet ytterligare ca 20 minuter, tills det fått krispig yta.
  4. Arepas:
  5. Blanda vatten, majsmjöl, bakpulver och salt till en deg. Dela den lösa degen i 6 bitar i bunken. Ta upp en bit i taget och tryck ut i stekpannan. Stek i olja ca 5 minuter på varje sida. Låt svalna.
  6. Tostones:
  7. Skala och skär bananerna i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera bananskivorna gyllenbruna, ca 2 minuter. Ta upp med hålslev och strö över flingsalt.
  8. Riv fetaosten. Skala och grovmosa avokadorna. Skiva tomaterna. Dra isär köttet med två gafflar. Dela bröden och fyll med kött, fetaost, avokado, tomat och koriander. Servera med tostones, salsa och majonnäs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.