Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett med asiatisk gurksallad och stekt ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En favorit från det asiatiska köket. Gurksalladen är så god att du bara vill ha mer. Använd gärna benfri kotlett som du skivar tunt eller skinkstek om du inte vill ha benen med. Tunna skivor tar upp mer smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienser till marinaden, koka upp så sockret löser sig och kyl den sedan.
  2. Lägg fläskkotletterna och hälften av marinaden i en plastpåse, tillslut (kläm ut så mycket luft som möjligt), låt marinera minst två timmar. Marinera gärna över natten i kylen.
  3. Grilla (helst över träkol) eller i grillpanna kotletterna och pensla dem samtidigt med en del av återstående av marinad.
  4. Gurksallad: Blanda ingredienserna och låt stå en halvtimme.
  5. Stekt ris: Fräs paprika, rödlök och chilin mjuka i oljan, blanda i riset och blanda i koriander, salladslöken, limesaften och smaka av med fisksåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.