Fläskkotlett provencale

Enkelt och gott

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
6 tomater, enbart röda el. i blandade färger
50 g smör eller margarin
1 msk olivolja
4 fläskkotletter à ca 125 g
½ tsk torkad basilika
1 msk tomatpuré

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
563
Sparat:
6

Gör så här

Skala och hacka lökarna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ansa och kärna ur paprikan och hacka den fint. Tärna tomaterna fint.

Hetta upp smör eller margarin samt olivolja i en stor stekpanna. Bryn fläskkotletterna 2 min på varje sida. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma.

Lägg hackad lök, vitlök och paprika i stekpannan och fräs ca 4 min tills löken börjar mjukna. Tillsätt tomater, basilika, tomatpuré och 1½ dl kallt vatten. Låt alltsammans sjuda upp och rör om då och då.

Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan och läg på ett lock men lämna en liten öppning. Låt sedan rätten sjuda 15-20 min tills fläskkotletterna är genomstekta.

Servera genast, gärna med haricots verts och kokt färskpotatis garnerad med hackade, färska örter.

LIKNANDE RECEPT

av lennali
över 2 månader
av erajsko
över 2 månader
över 2 månader
av Lilloo
över 2 månader
av lilas
över 2 månader
av Disen
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.