Fläskkotlett provencale

Enkelt och gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Skala och hacka lökarna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ansa och kärna ur paprikan och hacka den fint. Tärna tomaterna fint.

Hetta upp smör eller margarin samt olivolja i en stor stekpanna. Bryn fläskkotletterna 2 min på varje sida. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma.

Lägg hackad lök, vitlök och paprika i stekpannan och fräs ca 4 min tills löken börjar mjukna. Tillsätt tomater, basilika, tomatpuré och 1½ dl kallt vatten. Låt alltsammans sjuda upp och rör om då och då.

Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan och läg på ett lock men lämna en liten öppning. Låt sedan rätten sjuda 15-20 min tills fläskkotletterna är genomstekta.

Servera genast, gärna med haricots verts och kokt färskpotatis garnerad med hackade, färska örter.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Gula lökar, Vitlök, Röd paprika, Tomat, Smör, Olivolja, Fläskkotletter, Torkad basilika, Tomatpuré
Visningar:
727
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Enkel kasslergr..
av erajsko
över 2 månader
Lammstek proven
över 2 månader
Dragonkotletter
av Lilloo
över 2 månader
LCHF- Ugnsstekt
av lilas
över 2 månader
Räkrulle
av Disen
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.