Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotletter i het sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något annorlunda än att bara steka en kotlett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken och vitlöken. Smällt smör i en stor stekpanna och stek snabbt kotletterna på hög värme så att de blir bruna. Ta ur kotletterna ur pannan, salta och peppra och håll dem sedan varma.
  2. Stek lök och vitlök i stekfettet tillsammans med tomatpurén (ca 2 minuter).Tillsätt en kopp vatten och rör om och därefter sambal och eventuellt salt och peppar efter smak.
  3. Lägg tillbaks kotletterna i pannan och värm ca 15 minuter.
  4. Garnera med gräslök.
  5. Gott med potatispuré.
  6. Tips!
  7. Byt ut fläskkotletterna till lammkotletter. De behöver bara värmas 5-10 minuter. (rosé: 5 minuter och 10 minuter för genomstekt)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.