Fläskfilén blir smakrik och god med pastramikryddning och het avokadosalsa
Något för nyårsafton!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°
- Putsa fläskfiléerna och dela dem på hälften.
- Koka upp vatten, salt och socker till lagen i en kastrull.
Låt kallna. Lägg i köttet och låt rimma 30 min. Häll av lagen.
- Rulla in fläskfilébitarna i plastfilm, forma som en smällkaramell.
Upprepa proceduren med ett lager aluminiumfolie.
- Lägg filéerna i en lånpanna och stek mitt i ugnen 45-60 min tills innertemperaturen är 68°.
Den kortare tiden för tunnare filéer och den längre för tjocka.
- Ta bort plastfilm och folie och rulla filéerna i kryddblandningen.
Bryn dem i torr stekpanna. Låt kallna.
- Skär upp köttet i skivor.
- Avokadosalsa: Kärna ur avokadofrukterna och lägg i en skål.
Häll på citronskal och saft.
Mosa avokadoköttet med en gaffel.
- Skala, kärna ur och finhacka äpplet.
Skala och hacka lök och vitlök.
Ansa och finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukterna.
Mosa ihop det hackade med avokadon.
- Smaka av med vitlök, honung, salt och svartpeppar.
- Toppa fläskpastramin med avokadosalsan och garnera med koriander.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
9 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna fläskpastrami till min buffé i helgen :-) Mycket uppskattad utav alla. Väldigt ,väldigt gott och enkelt att göra Tack för ett superbra recept !
Tack för en super god pastrami, funkar väldigt bra till potatissallad. Åter tack...
Kanongott!!! Hade dels pastramin som jag träkolsgrillade tillsammans med en annan variant av marinad med ananas och rom. Det var hur gott som helst tillsammans med avocadosalsan och coleslaw. Av de14 personer som var på middag här ville 10 ha recepten. Jag hänvisade dem naturligtvis till matklubben!! Jag tackar :-) DrBazooka