Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskrulader

 
Skriv ut

Rulader är fin och god husmanskost. Servera med kokt eller pressad potatis, grönsaker, gärna blomkål, morötter eller bönor och äppelmos såklart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 8 skivor och banka ut dem. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna i smör i en gryta eller traktörpanna. Häll på buljongen och låt bräsera under lock i ca 30 minuter.
  3. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.
  4. Koka ihop skyn i ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av med potatismjölet utrört i lite kallt vatten.
  5. Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.