Rulader är fin och god husmanskost. Servera med kokt eller pressad potatis, grönsaker, gärna blomkål, morötter eller bönor och äppelmos såklart.
Instruktioner
- Skär köttet i 8 skivor och banka ut dem. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Bryn ruladerna i smör i en gryta eller traktörpanna. Häll på buljongen och låt bräsera under lock i ca 30 minuter.
- Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.
- Koka ihop skyn i ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av med potatismjölet utrört i lite kallt vatten.
- Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar