En gryta med bacon , vitlök och champinjoner i en god sås.
Instruktioner
- Putsa och skiva fläskytterfilén. Salta och peppra.
Hacka och bryn löken tillsammans med vitlöken.
- Lägg över löken i en gryta. Bryn fläskytterfilén och lägg efter hand i grytan. Tillsätt vatten så det knappt täcker köttet.
- Tillsätt buljongen. Låt det småkoka ca 30 minuter.
Micra baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
- Gör en redning av mjölet. Rör ner grädde och créme fraiche. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna.
Tillsätt champinjonerna och bacon. Smaka av om det behövs mer kryddor.
- Strö klippt persilja över. Serveras till potatis, ris eller pasta med en god sallad till.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej! vi åt grytan igår och alla tyckte den var jättegod.klar femma.tack :)
Jag har gjort denna supergoda gryta idag och sonen hjälpte mig. Fast vi brynte på baconet också istället för att micra det. Eftersom att dottern är glutenintolerans så tog jag maizena istället för vetemjöl. Nästa gång gör jag nog en dubbel sats och fryser in, om det blir över vill säga. Helt super gott! Tack för receptet!
Såg att det var Du som låg bakom även detta recept. Du har gjort det igen, grattis!! Det var supergott och lätt att laga, passar både till fest och vardag. // Åsa
gott,men inget över sig.
Gjorde receptet i dag. Bjöd dottern och svärsonen. Vi tyckte det var jättegott. Kommer att göra den fler gånger.
Tänkte testa detta idag :) Kommer med kommentar om hur uppskattat det var!