Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskytterfilégryta Fläskytterfilégryta
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

En gryta med bacon , vitlök och champinjoner i en god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skiva fläskytterfilén. Salta och peppra. Hacka och bryn löken tillsammans med vitlöken.
  2. Lägg över löken i en gryta. Bryn fläskytterfilén och lägg efter hand i grytan. Tillsätt vatten så det knappt täcker köttet.
  3. Tillsätt buljongen. Låt det småkoka ca 30 minuter. Micra baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  4. Gör en redning av mjölet. Rör ner grädde och créme fraiche. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Tillsätt champinjonerna och bacon. Smaka av om det behövs mer kryddor.
  5. Strö klippt persilja över. Serveras till potatis, ris eller pasta med en god sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • susie_q 27 februari 2010

    hej! vi åt grytan igår och alla tyckte den var jättegod.klar femma.tack :)

  • Waneleha 2 oktober 2010

    Jag har gjort denna supergoda gryta idag och sonen hjälpte mig. Fast vi brynte på baconet också istället för att micra det. Eftersom att dottern är glutenintolerans så tog jag maizena istället för vetemjöl. Nästa gång gör jag nog en dubbel sats och fryser in, om det blir över vill säga. Helt super gott! Tack för receptet!

  • asanordgren 21 november 2010

    Såg att det var Du som låg bakom även detta recept. Du har gjort det igen, grattis!! Det var supergott och lätt att laga, passar både till fest och vardag. // Åsa

  • christincarlsson 26 februari 2011

    gott,men inget över sig.

  • MonAnde 5 december 2011

    Gjorde receptet i dag. Bjöd dottern och svärsonen. Vi tyckte det var jättegott. Kommer att göra den fler gånger.

  • Borna 16 oktober 2012

    Tänkte testa detta idag :) Kommer med kommentar om hur uppskattat det var!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.