Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flätad semmelkrans

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Semlornas drottning! Gör en snygg och flätad semmelkrans och skär den i portionsbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, socker, nymald kardemumma, salt, smör och vetemjölet, lite i taget. Knåda degen kraftig i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Dela degen i 2 delar. Dela varje del i vardera 3 bitar. Rulla ut de 6 bitarna till längder, ca 60 cm. Fläta ihop dem 3 och 3 och bilda 2 kransar. Fäst ihop ändarna ordentligt och lägg varje krans i en smord form med löstagbar kant, 23-24 cm i diameter. Lägg kransen ca 2 cm från kanten. Låt kransarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem svalna i formen. Skär av ett lock på kransarna. Gröp ur mittsträngen på bottnarna.
  5. Blanda ihop mandelmassan med mjölk till en kladdig massa. Lägg den i en sträng i mitten på kransarna. Vispa grädden och bred eller spritsa den på kransarna. Sätt på locken. Pudra över florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.