Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolaspäckad oxfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fin middag hemma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna. Stäng av köksfläkten och häll på gin, låt flambera hastigt. Ha ett lock till hands om du behöver släcka elden i stekpannan.
  3. Ta upp köttbitarna, tillsätt lite mer smör i pannan och fräs löken lätt. Smula ner resten av osten och häll på vin, viltfond och grädde. Låt såsen koka ihop tills ca 5 dl återstår.
  4. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med friterad eller bakad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • McDansk 16 augusti 2012

    TRYCKFELSNISSE I RECEPTET!!!! Det ska INTE vara 4 DL fond...... kanske bara 4 mastskedar....... fördärvade hela middagen.... 400 kr oxfilé... taCK SOM FAN! :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.