Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberad pepparstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengott! Det här är mat precis som på riktig restaurang. Att flambera kan kanske verka krångligt, i så fall utesluter du det momentet. Du som vill prova att flambera, tänk på att inte göra det under köksfläkten. Ha gärna ett stort lock till hands om lågorna behöver släckas snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala löken och hacka den fint. Koka upp buljongen med lök, madeira och dragon. Låt koka tills ca 1 1/2 dl återstår. Tillsätt grädden och låt det hela sjuda tills såsen är lagom simmig. Sila såsen. Tillsätt grönpepparn.
  2. Krydda biffarna med grovmalen svartpeppar runt om. Stek dem i het panna 3-4 minuter på varje sida. Ta bort pannan från värmen, häll konjaken över och tänd på.
  3. Lägg upp köttbitarna på varma tallrikar och blanda stekskyn med såsen. Smaksätt med salt och eventuellt mer konjak om det behövs. Häll lite sås över biffarna.
  4. Serveringstips! Bjud bakad potatis med vitlökssmör eller en ristimbal till, samt en god grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.