Rostas är den lilla möra muskeln utskuren från rostbiffen. Kan tillagas på samma sätt som oxfilé.
Instruktioner
- Sås: Smält sockret i en kastrull, Låt det bli ljusgult. Tillsätt vin, fond, vatten och peppar. Låt koka ihop tills ca 2 dl återsår. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp.
- Rösti: Skala och riv potatisen. Blanda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek 8 rösti ca 3 min på varje sida . Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
Hit går att förbereda.
Värm strax före servering i 200 grader ca 5 min
- Svampsallad: Kärna ur och skiva äpplet. Skala och klyfta löken. Ansa och skölj kantarellerna, stek dem tills all vätska försvunnit. Tillsätt smör och stek ytterligare ca 3 min.
- Blanda ner lök och äpple. Stek ca 3 min under omrörning. Vänd ner ost och spenat. Salta och peppra.
- Salta och peppra köttet. Stek det i smör ca 3 min på varje sida. Häll på calvados och låt det bli riktigt varmt. Tänd på spriten med en tändsticka, men var försiktig och låt inte stekpannan stå under fläkten.
- Häll calvadosskyn i såsen och låt koka upp. Blanda ner smör. Servera köttet direkt med sås, rösti och sallad.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar