Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flötgröt med kokt röding

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det här är Härjedalens nationalrätt nr:1 Fick den serverad hos min mormor som barn och jag älskade den!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Flötgröten: Koka grädden på svag värme c:a 5 min. Vispa ned mjölet försiktigt, litet i taget. Vispa gröten slät tills den släpper från kanterna. Salta Späd ev. med 1/2 dl vatten.
  2. Fisken: Kokt Röding/Öring Fisken kan kokas hel eller delad beroende på hur stor gryta man har. Koka upp vattnet, beräkna ca 2 liter till en 3-4 litersgryta. Tillsätt saltet. Lägg i någon eller några av de föreslagna grönsakerna. Lägg fisken i det kokande vattnet, som precis bör täcka den. Sjud fisken under lock på mycket svag värme. När fiskköttet har blivit vitt och ogenomskinligt även intill ryggbenet är fisken färdig. Den bör då genast tas upp, annars blir den för mycket kokt och därigenom sämre i smak och konsistens.
  3. Koktider: Tjockleken på en hel fisk mäts över ryggen på tjockaste stället. Ca 4 cm tjock fisk 8 - 10 min Ca 5 cm tjock fisk 15 - 20 min Ca 6 cm tjock fisk 20 - 25 min
  4. Serveras till: Kokt potatis, flötgröt, kanel och socker.
  5. Fler av mina recept finns på min blog: http://cayennesrecept.blogspot.com/

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mzankianka 25 mars 2010

    Detta är fantastiskt gott! Är från Särna, vi kallar det Rômgröt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.