Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Florentisk kasslergratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mumms, mumms, mumms

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala potatisen och skiva den tunt. Grovhacka den urkramade spenaten och finhacka vitlöken. 2. Blanda potatis, spenat, vitlök, strimlad chilipeppar och smulad fetaost. Salta och peppra. Lägg allt i en smord ugnssäker form. 3. Häll på grädde och mjölk. Grädda ca 30 min mitt i ugnen. Ta ut formen. 4. Lägg kassler och ost varvat i mitten på gratängen. Grädda färdigt ca 10-15 min tills potatisen känns mjuk och gratängen har fått fin färg.
  2. (Kasslern kan bytas ut mot skivad falukorv. Om chilipepparn är svår att få tag i kan den uteslutas.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.