Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffig kokosgömma

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Härligt god kokos- och päronpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Smält matfettet i en rymlig kastrull och vänd ner vetemjöl, farinsocker och till sist päronen. Fördela blandningen i en smord pajform, ca 22-24 cm i diameter.
  2. Kokostäcke: Blanda samman kokosflingor, socker och äggvitor i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten har tjocknat. Fördela kokossmeten över päronblandningen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter tills kakan har fått fin färg och päronen känns mjuka. Täck ev med folie mot slutet så det inte blir bränt.
  4. Servera med vaniljsås eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.