Dessa kokoskakor har en lätt smak av rom. De är ljuvligt goda till kaffet. Prova dem gärna tillsammans med en fruktsallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna och salt till ett hårt skum. Äggvitan ska stanna kvar i skålen när den vänds upp och ner.
- Vispa ner strösockret, lite i taget, i äggvitesmeten. Strö ner vaniljsockret och rör om. Tillsätt rom och vispa ytterligare 5 minuter tills sockret har smält.
- Vänd ner den rivna kokosen i smeten. Smörj en bakplåt med matfett eller klä den med bakplåtspapper.
- Klicka ut smeten på bakplåten med hjälp av en tesked eller gör fina, stjärnformade kakor med hjälp av en sprits.
- Sätt in kokoskakorna i ugnen och grädda 15-20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Lägg över kakorna på ett galler. Låt dem svalna. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock eller frys in överblivna kakor.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart goda och lättlagade. Använde Amaretto istället för rom.