Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffiga kokoskakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Dessa kokoskakor har en lätt smak av rom. De är ljuvligt goda till kaffet. Prova dem gärna tillsammans med en fruktsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna och salt till ett hårt skum. Äggvitan ska stanna kvar i skålen när den vänds upp och ner.
  2. Vispa ner strösockret, lite i taget, i äggvitesmeten. Strö ner vaniljsockret och rör om. Tillsätt rom och vispa ytterligare 5 minuter tills sockret har smält.
  3. Vänd ner den rivna kokosen i smeten. Smörj en bakplåt med matfett eller klä den med bakplåtspapper.
  4. Klicka ut smeten på bakplåten med hjälp av en tesked eller gör fina, stjärnformade kakor med hjälp av en sprits.
  5. Sätt in kokoskakorna i ugnen och grädda 15-20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Lägg över kakorna på ett galler. Låt dem svalna. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock eller frys in överblivna kakor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dahann 25 februari 2008

    Underbart goda och lättlagade. Använde Amaretto istället för rom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.