- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fruktig dessert som alla barn gillar!
Instruktioner
- Öppna burken med konserverade persikohalvor och häll av spadet. Droppa i röd karamellfärg och rör om så att alla persikohalvorna färgas röda.
Skala bananerna och dela mitt itu. Skär även av ändarna så att det är ett rakt snitt i båda ändarna.
Vispa grädden och färga hälften av grädden grön.
Klicka ut den gröna grädden som grund på ditt serveringsfat.
Ställ bananhalvorna i grädden.
Sätt på en persikohalva på varje bananhalva (persikohalvan hålls alltså på plats med hjälp utav tandpetaren).
Ta den ofärgade grädden och dutta vita prickar på persikohalvan.
Avsluta med att krossa kexchoklad och strö runt dina flugsvampar (som jord).
- (www.buu.nu rekommenderar även att du har på dig plasthandskar när du gör denna dessert)
Publicerat den
15 oktober 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättekul idé! Det påminner mig om den klassiska gå-bort-presenten ätbar kaktus: som bas används en halv gurka. I den sticker man fullt med tandpetare som spetsas med geléhallon. Kaktusen planteras i kinapuffar (chokladgodis). Tack för ditt recept!
Livsfarligt recept. Då barnen ser en flugsvamp i skogen äter de upp den i tron att den är lika läcker som den här desserten. Med dödlig utång i värsta fall... /F
Underbar dessert på hösten! Fräsch och god för både barn och vuxna. KUL! Annica
Så trevligt. Såna här svampar ska jag göra till julens dessertbod och då sticka i dem i vår Ris á la Malta. Vad sägs om det!
tyckte de va svårt att få dom att stå upp, men de va jätte gott tyckte alla utom minstingen... tog kokos istället för grädde ovanpå persikan