Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flugsvampar

(5 kommentarer)  
Flugsvampar Flugsvampar
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fruktig dessert som alla barn gillar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna burken med konserverade persikohalvor och häll av spadet. Droppa i röd karamellfärg och rör om så att alla persikohalvorna färgas röda. Skala bananerna och dela mitt itu. Skär även av ändarna så att det är ett rakt snitt i båda ändarna. Vispa grädden och färga hälften av grädden grön. Klicka ut den gröna grädden som grund på ditt serveringsfat. Ställ bananhalvorna i grädden. Sätt på en persikohalva på varje bananhalva (persikohalvan hålls alltså på plats med hjälp utav tandpetaren). Ta den ofärgade grädden och dutta vita prickar på persikohalvan. Avsluta med att krossa kexchoklad och strö runt dina flugsvampar (som jord).
  2. (www.buu.nu rekommenderar även att du har på dig plasthandskar när du gör denna dessert)

Kommentarer (5)

  • linnean 24 oktober 2009

    Jättekul idé! Det påminner mig om den klassiska gå-bort-presenten ätbar kaktus: som bas används en halv gurka. I den sticker man fullt med tandpetare som spetsas med geléhallon. Kaktusen planteras i kinapuffar (chokladgodis). Tack för ditt recept!

  • pahlman 28 oktober 2009

    Livsfarligt recept. Då barnen ser en flugsvamp i skogen äter de upp den i tron att den är lika läcker som den här desserten. Med dödlig utång i värsta fall... /F

  • anga145 30 oktober 2009

    Underbar dessert på hösten! Fräsch och god för både barn och vuxna. KUL! Annica

  • heskriv 4 november 2009

    Så trevligt. Såna här svampar ska jag göra till julens dessertbod och då sticka i dem i vår Ris á la Malta. Vad sägs om det!

  • anromisejo 29 oktober 2012

    tyckte de va svårt att få dom att stå upp, men de va jätte gott tyckte alla utom minstingen... tog kokos istället för grädde ovanpå persikan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.