Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande Jakob med jetmotor

(19 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Klassikern "Flygande Jakob" med mer sting, fart och eld. Kort sagt, "Flygande Jakob med jetmotor"...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek baconstrimlor i torr panna. Krydda med lite nymald svartpeppar, tillsätt pressad vitlök mot slutet, låt steka med i någon minut och lägg sedan bacon åt sidan på hushållspapper.
  3. Krydda kycklingen med havssalt, svartpeppar och chilepulver och stek på medelstark värme tills den fått fin färg, men inte är helt genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Fördela skivade bananer över kycklingen. Vispa grädden fluffig och blanda den sedan med chilisåser, sambal oelek, curry och mango chutney. Häll gräddblandningen över kycklingen.
  4. Krossa jordnötterna lätt i matberedare. Rosta nötbitarna under omskakning i varm panna i c:a 1 minut utan stekfett tills de fått fin färg och strö dem sedan, tillsammans med baconbitarna, överst i formen.
  5. Tillaga i ugn i ca 15 minuter, eller tills rätten fått fin färg.
  6. Servera med kokt ris och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • Lennart_58 19 november 2009

    Åhh, detta verkar va en toppenfågel med sting. Återkommer med betyg när jag lagat o ätit rätten.

  • Lennart_58 23 november 2009

    Lagat, ätit o njutit. Det var så, en fågel med sting (jetmotor´n) ha ha. Väl värd högsta poäng o ett stort tack för receptet. Nam nam.

  • thoorbear 23 november 2009

    Tack, Lennart_58, för kommentar och fint betyg. Alltid lika trevligt när andra kommenterar och sätter betyg på de recept man knåpar ihop.

  • maerta 26 december 2009

    Mmm, så vansinnigt gott! Samlar du på 5:or? Här kommer iaf en till:-) Snacka om perfekt annandagsmat efter all läbbig julmat.

  • maerta 26 december 2009

    ...förresten knökade jag ner en finskuren röd spetspaprika... Riktigt gott. Bergis nån sorts c-vitaminbrist som gjorde sig påmind bara så där.

  • Seaotter 31 december 2009

    Det här receptet var suveränt. Vilken kyckling, wow!!!!! Det har blivit vår specialare för ögonblicket. Här på Azorerna har dom bra kycklingar utan vatteninsprutning i köttet för att öka vikten som hemma i Sverige. I kväll, nyårsafton, skall vi ha våra båtgrannar (3 par) på middag och en rätt blir denna Flygande sak. Tack för fint recept och vi här på båten önskar ett Gott Nytt År.

  • Starlight-78 1 januari 2010

    En klockren 5:a till detta goda recept! Kommer att bli standard när det ska lagas flygande Jacob framöver, mycket gott och kryddigt recept!

  • thoorbear 2 januari 2010

    Tack för trevlig kommentar. Kul att du också gillade det!

  • thoorbear 2 januari 2010

    Tack för trevliga kommentarer. Alltid roligt att få feed-back på det man snurrar ihop i köket. Och extra kul med så snälla ord!

  • malin_larare 8 juli 2010

    Är väldigt glad att jag "sprang på" det här receptet, GUUUUD vad gott! Till och med min kräsna sambo tyckte att det var jättegott :) Solklar femma!

  • Gul13 16 maj 2011

    Tack för receptet. Detta var gott. Jag fegade ur på sweetchilisåsen och sambalen men det var verkligen godare än "vanlig" flygande J. Smakrikare och roligare.

  • AnnoMundi 23 juni 2011

    Så gott!! Jag är vanligtvis inte så förtjust i Flygande Jakob men jag var bara tvungen att testa denna och det har blivit en favorit! Killen gnäller lite över att den är för het så vi har tagit bort sambal oeleken men från mig blir det en klockren 5:a!

  • Clis 17 november 2011

    Jag trodde att jag skrivit här förut, men tydligen inte. Jag fullkomligt älskar denna rätten! Det är så otroligt gott! En stor 5:a från oss. Och tack för receptet! :)

  • carofline 21 november 2011

    Supergod rätt! Den fick högsta betyg av vår familj! Kommer absolut göras fler ggr!

  • Starborg 10 januari 2012

    Mums!! Väldigt god rätt.......mycket godare än "vanlig" Flygande Jakob :)

  • Yooshiin 17 april 2012

    Då alla verkar så otroligt lyckliga över denna rätt, så får det bli middagen till hela släkten på kalaset till helgen. :) Ska bli spännande! Hör av mig om resultatet! ;) haha!

  • Yooshiin 22 april 2012

    MUMMA! Supergott och superuppskattat blev denna rätt! Jag fegade ur på sambal oleken då vissa i sällskapet va yngre så ville inte få de allt för starkt. Men det va en jätte god smak på det hela! Dock, va tvungen och skrapa av ytan innan servering då blandningen av bacon och nötter på ytan skapade en bränd-söt-klistrig hinna överst i formen. Men det gjorde inget smakmässigt och jag kommer absolut laga det igen! :) Tack för receptet!

  • Takiim 5 augusti 2013

    Riktigt gott!

  • Takiim 5 augusti 2013

    Riktigt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.