Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagat och jättegott. Kyckling som är besläktat med Flygande Jakob, fast här med kantarellsmak. Det här är en rätt som du kan variera med olika såser eller stuvningar på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fileèrna i bitar. Skär purjolöken i ringar. Bryn kycklingen och fräs purjolöken/vitlöken lite lätt. Bryn kantarellerna.
  2. Blanda ner kantarellerna och ananas i grytan. Krydda med kycklingfond, soja, salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme tills allt är genomvarmt och kycklingköttet färdigt. Bryn bacon.
  3. Gör kantarellsåsen efter anvisningen på förpackningen. Tillsätt kokbar crème fraiche och mjukost.
  4. Smöra en form och häll kycklingblandingen därpå. Strö över den knaperstekta baconen. Häll över såsen.
  5. Toppa med den rivna osten och persilja. Ugn: 225 grader i 15-20 min tills osten smält och den får fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Mumzan 19 september 2008

    Mmm detta lät mumzigt värre :) detta måste jag bara prova nån dag!

  • SEAbjrpn 20 september 2008

    Detta verkar jättegott, tack föt receptet Kram SEA

  • marialm 25 september 2008

    låter bra. Det ska vi prova. Tack för tipset. MA

  • betsla 26 september 2008

    Jättegott! Jag gjorde inte exakt enligt receptet, men använde huvudingredienserna (kyckling, kantareller och ananas) och gjorde en sås/stuvning. Jag tog smaksatt crème fraiche (konjak och kantarell) istället för kantarellsås.

  • farah2001 28 september 2008

    waaaaaaaaaaaaw det låter gott och ser bra ut , jag ska göra det till middag idag

  • canonlars 3 oktober 2008

    Detta recept lockar till fest md ett gott vin till

  • LEDIVO 4 oktober 2008

    Mycket gott - Kommer jag att göra fler gånger. Bytte ut purjon till 1 stor rödlök och använde inte ananas för övrigt gjorde jag enligt receptet. Jag satte betyg 5.//KAROLO

  • mammafjant 13 oktober 2008

    jag sätter utan tvekan en 5 detta kommer att bli ett favorit recept jätte gott ! :)

  • mumsis 13 november 2008

    Helt utan tvekan en 5 det var jätte mumsigt.

  • gottgris 28 november 2008

    Det var supergott, mycket kantarellsmak. Den ska lagas fler gånger

  • sivan52 4 januari 2009

    Det var otroligt gott. Kommer att bli en klar favorit hos oss. Kram från Siv

  • Elin_H 5 februari 2009

    Riktigt gott en klar 5 :)

  • lyckekvinnan 22 februari 2009

    Kanongott, en 5:a!

  • Leffe2009 22 februari 2009

    jätte mumsigt.

  • Farlini 12 april 2009

    Supergott!!! Det blir hetsplockning till hösten av kantareller!!! En klar 5a!!

  • barnbarn 9 maj 2009

    Har gjort din Flygande Lotta idag. Mums den är jättegod och blev uppskattad.

  • karlerik1 25 maj 2009

    en mycket bra bjudrätt, man kan förbereda kvällen innan/W

  • Lennart_58 1 juli 2009

    Hej Pia-Lotta. Ja du, kantareller är alltid godare än champinjoner. Jag har inte lagat detta än, bara laddat ha ha, men misslyckas jag inte måste det efter ingredienserna att dömma bli full pott. det törs jag lova i förväg. Hmm, nu rinner snålvattnet, måste till affären efter ingredie´nserna. ciao, Lennart.

  • Lennart_58 5 juli 2009

    Hej Pia-Lotta. Nu har jag lagat, ätit är mätt å belåten efter din flygande Lotta. Hade egna kantareller i frysen o hackade dem o gjorde egen kantarellsås. Vad är F-Jacob mot denna 3p mot 5p. Hälsar Lennart.

  • frucaos 14 september 2009

    Mycket gott, men tycker personligen att den nog skulle bli ännu bättre utan ananasen - den känns inte riktigt som om den hör hemma ... Hade den som bjudrätt nu i helgen, och den gick hem hos alla, inklusive barnen.

  • camillaf14 11 mars 2011

    Lagade denna rätt igår som middag och den gick väl hem sådär hos ungdomarna och maken men hos mig blev det full pott. Verkligen lättlagad vardagsrätt som även fungerar utmärkt som bjudrätt.

  • Mumsfilibabba2 17 mars 2012

    Jättegott! Tyckte det var konstigt att kycklingen skulle puttra i sammanlagt 1,5 msk vätska, dessutom tills kycklingen var klar fast den skulle in ugnen 20 min till. Jag stekte på kycklingen tills den fått lite färg, la i ugnsform. Gjorde likadant med löken och kantarellerna och la ovanpå. Sen på med såsen som jag rivit vitlöken i. Struntade i ananasen. Efter 20 min var det klart. 5:a från oss blir det i alla fall ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.