Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande Jacob - en klassiker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns många varianter av flygande Jakob här i matklubben, men inte som denna. Vill spara just detta receptet, därför skriver jag in det här. Så snart jag lagat kycklingrätten sätter jag in en bild på den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 2-3 avlånga bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Blanda smör och soja och pensla köttet. Salta och krydda med peppar och paprika. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 225º ca 15 minuter.
  2. Skiva bananen och lägg över kycklingen. Vispa grädden tjock och blanda med chilisås och salladskrydda. Bred blandningen över kycklingen.
  3. Knaperstek strimlat bacon i en torr het stekpanna och låt det sedan rinna av på hushållspapper.
  4. Strö över bacon och cashewnötter och stek i ugnen i ytterligare 10 minuter. Hacka citronmeliss och strö över rätten.
  5. Servera med kokt ris och sallad.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.