Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande Jacob

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept och mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen, bena ur och skär i mindre bitar.Lägg dem på ett lätt smort ugnsäkert fat. Strimla och fräs baconet i en aning matfett i en stekpanna på medelvärme. Låt rinna av på ett hushållspapper.Smält resten av matfettet och bryn svampen lätt.
  2. Vispa samman grädde, chillisås och vetemjöl. Häll gräddblandningen äver kycklingen. Fördela bacon och svamp ovanpå. Gratinera i 225 grader, 15-20 minuter.Strö över jordnötterna när halva tiden gått.
  3. Servera rätten med kokt ris eller potatis och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.