Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande Jakob på plockigt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Första gången det här receptet dök upp var i slutet på 1970-talet. Här är en ny variant med jordnötssmör i såsen och resten av ingredienserna vid sidan om så att var och en får plocka ihop sin egen favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla kycklingfiléerna.
  3. Salta och peppra och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Blanda ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré, jordnötssmör och salt och häll det i formen.
  5. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Lägg samtidigt in bananerna med skal i ugnen.
  6. Strimla och fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
  7. Skär champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör. Lägg upp tillbehören i skålar.
  8. Dela bananerna på längden och skär fruktköttet i skivor direkt i skalet. Servera ris och en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.