Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderparfait

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket god parfait som smakar underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och florsocker riktigt ljust och pösigt. Vispa grädden till skum. Rör ner grädden i äggulesmeten. Tillsätt saften och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en liten rund hålform (det går bra med en vanlig rund plasbunke också). Täck med plastfolie och ställ formen i frysen minst 4 timmar.
  3. Tag fram parfaiten en stund innan den ska serveras. Stjälp upp den på uppläggningsfat och garnera med hallon. Bjud resten av hallonen bredvid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 3 april 2008

    Kanongott!! Jag serverade varm hallonsås till parfaiten, gjord på frusna hallon, lite vatten, pressad citron och socker. Det blev en underbar kombination!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.