gör en marinad av olja vitlök sambal oelek krydda och smaka av. ev lite mer sambal oelek. skiva fläskfile tunnt ca 1 cm skivor. lägg i marinad och låt ligga under natten. ju längre den står ju godare blir köttet.
klyfta potatisen och strimmla paprika häll på olja och ev timjan rosta i ugnen på 200 grader.
bryn på fläskfilen i lite av marinaden. när potatisen börjar bli klar så lägger du fläskfile skivorna ovanpå och gratinerar med fetaost tills filen är klar och fått lite färg.
Denna fläskfilerätt var verkligen god! Jag skippade dock att steka i marinaden - gillar inte att återanvända marinad av nån anledning. Men det blev riktigt bra skjuts i köttet ändå. Med fetaosten och en skvätt vanlig riven ost till gratinering blev det riktig sälta också.
Till potatisen lade jag till rödlök, morot, palsternacka och sist tomatklyftor också. Passade fint!
Tack för receptet - det sparar jag och lagar fler gånger.
gittan-921 februari 2009
Vill tacka dig för alla dina fina recept. Får återkomma och betygssätta dom när jag avsmakat rätterna. gittan-9
Denna fläskfilerätt var verkligen god! Jag skippade dock att steka i marinaden - gillar inte att återanvända marinad av nån anledning. Men det blev riktigt bra skjuts i köttet ändå. Med fetaosten och en skvätt vanlig riven ost till gratinering blev det riktig sälta också. Till potatisen lade jag till rödlök, morot, palsternacka och sist tomatklyftor också. Passade fint! Tack för receptet - det sparar jag och lagar fler gånger.
Vill tacka dig för alla dina fina recept. Får återkomma och betygssätta dom när jag avsmakat rätterna. gittan-9