Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

fläskfile sambal oelek

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

super god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. gör en marinad av olja vitlök sambal oelek krydda och smaka av. ev lite mer sambal oelek. skiva fläskfile tunnt ca 1 cm skivor. lägg i marinad och låt ligga under natten. ju längre den står ju godare blir köttet.
  2. klyfta potatisen och strimmla paprika häll på olja och ev timjan rosta i ugnen på 200 grader.
  3. bryn på fläskfilen i lite av marinaden. när potatisen börjar bli klar så lägger du fläskfile skivorna ovanpå och gratinerar med fetaost tills filen är klar och fått lite färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tantdrake 20 april 2008

    Denna fläskfilerätt var verkligen god! Jag skippade dock att steka i marinaden - gillar inte att återanvända marinad av nån anledning. Men det blev riktigt bra skjuts i köttet ändå. Med fetaosten och en skvätt vanlig riven ost till gratinering blev det riktig sälta också. Till potatisen lade jag till rödlök, morot, palsternacka och sist tomatklyftor också. Passade fint! Tack för receptet - det sparar jag och lagar fler gånger.

  • gittan-9 21 februari 2009

    Vill tacka dig för alla dina fina recept. Får återkomma och betygssätta dom när jag avsmakat rätterna. gittan-9

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.