Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilegryta med ädelost

 
Skriv ut

En superb gryta som är jättegod men mastig! Fick den av ett par vänner som älskar matlganing, och det märks när ni smakar denna, jag lovar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skiva fläskfilen i skivor, ca: 2 cm. Stek dem i stekpannnan, försiktigt så att de fortfarande är möra. Samt krydda m salt, peppar & kött & grillkrydda. Lägg dem i en ugnsform.
  2. Bryn färsk svamp samt lök, peppra även dem lite m samma krydor. Lägg i form. Koka upp creme fraiche, grädde & kvibille ädel i en kastrull( kan lägga i en halv köttbuljongtärning om man vill) ta bort från spisen. Häll detta över köttet och svampen samt löken i formen.
  3. Strö över riven parmesanost..
  4. 200 grader ca 10-15 minuter.
  5. Servera gärna med potatis i ugn( skivad) samt en god fräsch sallad..
  6. En härlig bjudrätt om man blir många! Det mättar fort och smakar gudomligt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.