Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i ost- och senapssås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min Ica butik bjöd på ett litet provsmak för några veckor sedan på denna gryta, och jag kan bara tala om att den du, smakade inte fy skam. Nu har jag delat med mig av receptet till släkt och vänner och tycker nu att det är er tur att få ta del av denna underbara goda gryta.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken (gula löken brukar jag skära i tunna ringar). Bryn köttet, krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta, låt koka upp under vispning. Lägg filébitarna i grytan, låt köttet koka i såsen 3-5 minuter. Ta grytan från värmen och rör i osten. Smaka av, krydda mer om det behövs. Strö över hackad persilja om du vill. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lotten_J 29 januari 2008

    Denna gryta gör så att det nästan blir "slagsmål" i köket när den ska provsmakas. Sist var det hopplöst, då hade jag så många frivilliga provsmakare så jag fick nästan bli arg för att alla var och petade i grytan.

  • Gul13 11 november 2008

    Så gott som en 5:a. Tack för receptet. Det var kanongott. Jag har inte mer att tillägga. :-)

  • Gul13 11 november 2008

    Så gott som en 5:a. Tack för receptet. Det var kanongott. Jag har inte mer att tillägga. :-)

  • Glitterfia 19 mars 2010

    Hade inte någon matlagningsgrädde hemma så det fick bli vanlig vispgrädde. Tog cheddarost som jag också hade hemma. Vi åt klyftpotatis till. Det var väldigt enkelt att tillaga. Frågade matgästerna vilket betyg de skulle ge om högsta var 5. 6 blev svaret och gästerna gick inte hem utan att få med sig receptet hem. Måste säga att det var superbt gott, vet dock inte om jag tycker att osten tillförde så mycket annat än konsistens. Så mitt/vårt betyg blir en självklar 6:a, förlåt 5:a.....

  • pihal 30 maj 2011

    Hej! jag provade ditt recept i helgen. Jag och mina gäster tyckte alla att det var jättegott. Men jag uteslöt osten, tror faktiskt att den inte hade tillfört så mycket mer än kalorier. Jag hade också klippt gräslök i . Från oss får rätten 4 stjärnor. Mvh pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.