- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Härligt krämig och god blir såsen till denna enkla rätt med fläskfilé.
Instruktioner
- Bryn fläskfilén runt om så den får fin färg. Salta och peppra med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
- Rulla in fläskfilen i lite folie och sätt in i ugnen ca 20 minuter i 200°. Ta ut filen och skiva den i cm-tjocka skivor- lägg i ugnsform.
- Lägg strimlade tomater och skivad svamp över.
Koka ihop övriga ingredienser till en såsen - smaka av med lite salt och peppar.
- Häll såsen över och strö på lite riven ost och torkad dragon. Gratinera i ugnen till osten fått fin färg
Servera med en god sallad och ugnspotatis. Supergott!
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En toppengod festrätt som blev mycket uppskattad! Jag använde färska chaminjoner och det blev hur bra som helst! Till såsen hade jag dock i en burk creme fraich för att få mer mängd i såsen - funkade bra så det kommer jag att ha i även nästa gång!
Jag gjorde som zudette och la till creme fraiche. Även jag hade färska champinjoner. Rätten blev mycket uppskattad av familjen och våra gäster. Kommer säkert att göra den vid fler tillfällen.
Vi och våran gäster tyckte om den här rätten.
Detta var en riktigt smarrig rätt som vi säkert kommer att göra igen. Jag dubblerade såsen för det går åt mycket i vår familj. Bandspagetti var också gott till.
Oj va gott, tack så mycket o 5 Poäng.
Fantastiskt gott, tog hälften creme fraiche och hälften mellangrädde! Detta kommer jag definitivt att laga många gånger.
En fullpoängare. Alla gillade det. Fler av våra vänner kommer att få smaka detta. Tack :)