Bjudningsmat - fläskfilé - servera med såsen, haricot verts och klyftpotatis eller ris.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- Hetta upp lite matfett i en stekpanna och bryn köttet lätt runtom. Salta och peppra.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 20 minuter.
- Ta ut köttet och låt det vila i smörpapper 10- 15 minuter.
- Fräs lök, vitlök, pumpafrön, mandel och kryddor lätt i smöret i en vid panna. Häll i vatten, fond och katrinplommon och låt det sjuda 10 minuter under lock.
Bryt i chokladen och rör tills den smält.
Såsen får ej koka mer.
- Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Såsen ska ha en tjock konsistens.
- Skiva köttet och servera med såsen, haricots verts och klyftpotatis eller ris.
Publicerat den
22 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar