Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med vitlökssmör och klyftpotatis

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Superlätt då fläskfilén och potatisen lagas samtidigt i ugnen. :) Köttet blir alltid mört och gott också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader
  2. Putsa fläskfilén och skär den i 11-12 tjocka skivor som du plattar till lite. Bryn filéskivorna på ganska hög värme några minuter på varje sida, krydda med salt och svartpeppar och lägg dem i en smord ugnsfast form.
  3. Putsa/borsta potatisen och dela den på hälften, därefter skär du klyftor av varje halva. Blanda oljan med kryddorna (inte saltet) och doppa varje potatisklyfta i oljekryddblandningen och lägg dem i en smord långpanna. Salta.
  4. Lägg nu en skiva vitlöksmör på varje fläskfilébit och sätt in formen i nederst i ugnen. Sätt in långpannan med potatisklyftorna överst i ugnen. Ugnsstek i 15 minuter.
  5. Ta så ut båda formarna och vänd på potatisen och salta lite till. Lägg en skiva ost (jag använder Billinge) på varje fläskfilébit. In i ugnen med båda formarna igen i ca 20-25 minuter.
  6. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Ullis1 24 april 2008

    Jag glömde nämna att vitlöksskyn som blir i fläskfiléformen öser du över köttet. Eller varför inte blanda ned den i en sås du serverar till, t.ex Bearnaisesås? Smaklig måltid! :)

  • Kickan-62 2 maj 2008

    Supergott!!!! KOmmer att göra detta fler gånger. / Kicki

  • Ullis1 3 maj 2008

    Vad roligt att det smakade Kicki! :) Tack så mycket för din kommentar och röst. Jag redigerade just receptet också då jag såg att jag missat att skriva ugnsgrader.

  • lisled 29 mars 2009

    Tack för ett fantastiskt gott recept! Så enkelt att göra. Kryddningen på potatisen var såå god! Fast jag doppade dem inte en och en, det verkade lite tidsödande, utan oljan med kryddorna la jag i en stor skål och sen ner med alla potatisklyftorna och rörde om. Det blir betyg 5.

  • Ullis1 14 april 2009

    Kul att du gillade receptet lisled. :) Tack så mycket för kommentaren! Jo, det är naturligtvis mindre tidsödande att blanda ned potatisklyftorna i en skål med oljan och kryddorna, jag skrev aldrig det i receptet men det har du rätt i. :) Roligt att du gillade kryddningen!

  • fuel 10 oktober 2009

    Hur mycket av varje krydda brukar ni använda.

  • tomtesoppa 11 oktober 2009

    Lagade Kottet enligt ditt recept och det smakade jatte gott. Men jag gjorde potatisen med rosmarin istallet.

  • Bamako 1 januari 2010

    Hade detta på nyårsmenyn igår. Smakade utmärkt! Tack för receptet!

  • MosterA 7 februari 2010

    Detta var väldigt gott. Tack! Kommer att göra flera gånger. Jag hade pepparsås till och det vart lite för mäktigt. Det behövs ingen sås, det var läckert ändå.

  • matvesna 19 februari 2010

    Låter jättegott!Tänkte göra den påsöndag. Vill bara veta hur mycket krydda du har i oljeblandningen.

  • Mammaemelie 29 december 2011

    Blir nog detta på nyårsafton.. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.