Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng

(3 kommentarer)  
Fläskfilégratäng Fläskfilégratäng
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket god och omtyckt gratäng. Är perfekt om man äter enligt LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilén i ca 1 cm skivor. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Bryn dem i stekpanna och lägg dem sedan i en smörad ugnsform.
  2. Strimla baconen och stek dem. Lägg detta över fläskfilén.
  3. Skiva och stek champinjonerna, krydda dem med grillkrydda. Lägg över i ugnsformen. Hacka löken och stek den lätt. Lägg över i ugnsformen. Skiva tomaterna och lägg dessa överst i formen.
  4. Lägg i crème fraichen, ev grädde, pressad vitlök, senap, sambal och kalvfonden i en gryta. Koka upp detta under omrörning. Häll såsen över fläskfilén. Riv ost och lägg överst.
  5. Grädda i 225 grader i 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kjak3644 25 november 2010

    Tack för en jättegod fläskfilegratäng den var kanongod.

  • Kikksan 5 februari 2011

    Underbart recept! Super-smarrigt och lätt att göra. Perfekt bjudmat för få eller många! Jag serverade ris till resten av familjen, själv blev det god sallad till. Mums!

  • mammax6 14 februari 2011

    Tyckte den var supergod ! En bra rätt att kunna förbereda för att sedan köra in i ugnen strax innan gästerna kommer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.