Två goda såser serveras till det grillade köttet. Båda kan förberedas dagen innan.
Instruktioner
- Ugnstekt potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och halvera potatisen. Lägg den med snittytan ner i en oljad långpanna. Halvera vitlöken och lägg den med snittytan upp i långpannan. Strö på salt och peppar. Baka potatis och vitlök mjuk i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Tomatmajonnäs: Vispa ihop äggula och vinäger. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning och fortsätt vispa till en slät sås. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, socker och salt.
- Basilikasås: Blanda gräddfil, vitlök, basilika, peppar och salt.
- Kött: Putsa och skär fläskfilén i ca 2 cm stora bitar och trä upp på spett. Blanda olivolja, peppar och salt. Pensla köttet med pepparoljan. Grilla spetten runt om 5-6 minuter.
- Servera köttet nygrillat med sås, potatis och sallad.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar