Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré a lá piccata med pikant tomatsås.

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det är inte så vanligt att man ser fläskkarré användas till piccata. Här kommer ett recept där just karré utgör grunden för den här pikanta piccatan. Paneringen blir godare om man använder två sorters ost, samt tillsätter ett kryddmått cayennepeppar. Att blanda riset med smörstekta champinjoner blev ett lyckat tillbehör. Tomatsåsen talar för sig själv, mild och lätt syrlig skall den vara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med paneringen, vispa upp ägget och blanda med de övriga ingredienserna till en tjock smet. Ställ åt sidan och låt vila.
  2. Hacka löken till tomatsåsen mycket fint, fräs den i olivoljan utan att den tar färg. Pressa ner vitlöken när löken blivit glansig, dra grytan från värmen och rör ner paprikapulvret och vetemjölet, rör om. Tillsätt tomaterna och krossa dem lätt mer en träslev, det skall vara lite bitar kvar, koka upp och tillsätt vattnet samt strösocker och vinäger, låt sjuda på svag värme i 15 minuter. Krydda med lätt krossad rosmarin och smaka av med salt och nymald vitpeppar.
  3. Banka ut karréskivorna på ett skärbräde, salta och peppra lätt. Vänd dem i ostpanaden och stek dem i olivolja på svag till medelstark värme ca 4 minuter på varje sida. Lägg upp dem på varma tallrikar och servera tillsammans med tomatsåsen och kokt jasminris som blandats med smörstekta champinjoner i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.