Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsklägg med ris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god variant jag åt i Ungern. Har försökt återskapa så gott jag kunde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och låt läggen/karrén sjuda med lök, lagerblad, morötter och skumma av. Efter du skummat kan du tillsätta paprikapulvret, vitlöken, cayennepepparn och kumminen och låt puttra i ca 2 timmar tills köttet faller från benet.
  2. Koka ris och låt svalna. Rensa av köttet och skär i tuggvänliga bitar och ta tillvara på ca 4 dl av kokspadet och blanda ner i crème fraiche, lite paprikapulver, någon tsk cayennepeppar och Maggi med köttet och red av med maizena och smaka av, det ska smaka av hel kummin annars tillsätt lite till. Låt småputtra i ca 15 minuter och blanda ner det kokta riset det skall vara som en krämig blandning tänk risotto.
  3. Servera med finhackad persilja över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 10 mars 2012

    Hej och tack för ett kanon god gryta har hittat en favo du får en solklar 5 av mig monica

  • Cilka 1 april 2012

    Hej Matanders, gjorde ditt recept idag. Underbart gott, kommer att göra detta ofta. Vi åt alldeles för mycket. Tack!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.