Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Perfekt bjudrätt till både tjejmiddagen eller släktkalaset – älskas av både mina vänner, min familj, gamla mormor och kompisens barn. Lätt att dubbla för att räcka till många och kan förberedas helt - bara ta fram och koka upp när gästerna anländer eller det är dags för middag. Denna rätt funkar lika bra med fläskfilé, kalkon eller kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär sedan fläskytterfilén i små, munsstora bitar. Bryn i pannan, medan du strimlar grönsakerna. Häll över filén i en annan, stor panna/gryta och fräs sedan grönsakerna. Hacka äpplen och dela broccolin i småbitar, fräs även detta innan allt blandas samman i den stora pannan/grytan. Tillsätt crème fraiche, sky, mangochutney och soja. Låt koka upp under lock och tillsätt därefter alla kryddor, allt efter smak och låt puttra 5-10 minuter.
  2. Servera med nykokt färsk pasta eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Snitsarn 28 december 2013

    God pastasås. Jag bytte ut fläskytterfilén mot skinka för att använda resterna av julskinkan, men det funkade utmärkt. Jag tror rätten vinner på att använda syrliga äpplen för att bryta av mot smakerna av salt och umami. Ska jag anmärka på något är det att sojan gjorde såsen ganska brun och tråkig rent estetiskt, nästa gång kanske jag drar ner på sojan eller byter ut den mot någon buljong.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.