Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld focaccia

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ett härligt lättbakat focacciabröd där baconet och osten gör det extra smakrikt. 95 kalorier per bit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna, låt det rinna av på hushållspapper. Skär osten i små tärningar.
  2. Gör degen enligt anvisning på förpackningen, den ska vara ganska lös.
  3. Tillsätt bacon och osttärningarna samt persiljan. Knåda tills allt är väl blandat. Häll degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Pensla med oljan. Täck med plastfilm och jäs under bakduk ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200º, när det återstår 10 minuter av jästiden.
  5. Ta bort plastfilmen och grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Skär det i 5 cm stora rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.