Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tilltugg före maten, på buffén eller till grillningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor bunke. Lös den i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, salt, socker och mjöl enligt ovan. Arbeta degen en bra stund med långa tag för att riktigt dra ut glutentrådarna. Strö över mjöl och låt jäsa till drygt dubbla storleken.
  2. Ta några tag i degen så att den kollapsar. Häll ut den på mycket väl mjölat bakbord. Knåda den inte. Dela i två lika stora delar. Mjöla ordentligt. Lägg varje degklump på varsin plåt med bakplåtspapper. Tryck ut till stora, runda och platta bröd som nästan fyller plåten på bredden.
  3. Tryck i valfri fyllning. Sätt ugnen på 250°. Sätt in det första brödet så fort ugnen blivit varm. Grädda i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler utan bakduk. Baka nästa bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sarabredin 21 juni 2012

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.