Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med lök

 
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Blev nyfiken på att göra en Focaccia hemma i söndags att ha till vår kvällsmat. Focaccia är ett vitt bröd, liknande pizza fast högre, och normalt är den täckt med olivolja, salt och rosmarin. Här i Italien så säljs den i varje italienskt bageri. Om man vill så kan man även förbereda den med någon slags fyllning men till kvällsmat ikväll så ville jag göra en enkel med endast lök. Den blev helt perfekt, luftig och mjuk, helt enkelt supergod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om ni vill använda er bakmaskin som blandare och till jäsning så lägg i ingredienterna i bakmaskinen enligt ordningen som skrivits ovanför och sedan trycker ni på programmet som motsvarar circa 1 timme och 30 minuter.
  2. Utan bakmaskinen; Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet, salt, socker, olja, vetemjölet , durumvetet och arbeta samman till en smidig deg. Jag fuskade med min bakmaskin som blandare. Låt degen jäsa i en timme med en fuktig handduk ovanpå.
  3. Arbeta degen smidig på det mjölade bakbordet med era händer och lägg upp den på er ugnsplåt som ni redan smort in ordentligt med olja. Låt den vila/jäsa i en halvtimme.
  4. Blanda ihop lite vatten och olja i en skål och pensla över ordentligt på focaccian, se till att den blir riktigt blöt, ju mer ni penslar desto mjukare kommer den att bli! Med era fingertoppar gör små hål in i degen och sedan strö över med salt.
  5. Finhacka löken och bryn den i en stekpanna tillsammans med lite olivolja tills den blir lite gyllenbrun. Strö över löken tillsammans med salt på focaccian.
  6. Grädda den i mitten av ugnen på 220° i cirka 20 minuter. Focaccian kan användas som ersättning till bröd eller helt enkelt ätas så som den är. Buon appetito.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.