Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med oliver, rödlök och fetaost

 
Skriv ut

Enkelt bröd som alla kan baka. Variera med andra smaker om du inte gillar oliver, rödlök eller fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jäst i en skål. Häll i vattnet tillsammans med olivolja, honung och salt, rör om tills jästen löst upp. Tillsätt vetemjölet lite i taget och rör om till en deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30-35 minuter. (Håll rumstemperaturen varm) Förbered en bakplåt med olivolja och flingsalt. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och knåda runt lätt. Lyft över till bakplåten och platta ut degen så att den blir ca 1-2 cm tjock. Jäs under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Gör små hål i degen med fingrarna, ringla över olivolja eller vitlöksolja och strö lite flingsalt. Skär rödlöken i halvmånar och oliverna i ringar. Strö över dessa på brödet och smula sist över fetaosten. Baka brödet i mitten av ugnen, den ska få fin gyllene färg, ca 10-13 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.