Instruktioner
Smula ner jäst i en skål.
Häll i vattnet tillsammans med olivolja, honung och salt, rör om tills jästen löst upp.
Tillsätt vetemjölet lite i taget och rör om till en deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 30-35 minuter. (Håll rumstemperaturen varm)
Förbered en bakplåt med olivolja och flingsalt.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och knåda runt lätt. Lyft över till bakplåten och platta ut degen så att den blir ca 1-2 cm tjock.
Jäs under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Gör små hål i degen med fingrarna, ringla över olivolja eller vitlöksolja och strö lite flingsalt.
Skär rödlöken i halvmånar och oliverna i ringar.
Strö över dessa på brödet och smula sist över fetaosten.
Baka brödet i mitten av ugnen, den ska få fin gyllene färg, ca 10-13 minuter.