Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med rosmarinolja och rödlök

 
Skriv ut

Ett gott och enkelt recept på det goda brödet som smakar härligt tillsammans med maten. Man kan använda andra smaksättningar om man önskar såsom körsbärstomater, svarta oliver m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grunddeg: Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Gör under tiden den smaksatta olivoljan genom att hacka rosmarin och mortla ihop med olivolja.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två bakplåtsklädda och oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka (degen är kladdig men ta lite olja på fingraran) och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  3. Strö över halvor av rödlöksringarna och tryck ner dem med fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med den smaksatta olja och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.