Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med rostade medelhavsgrönsaker

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Klassisk focaccia fylld med rostade medelhavsgrönsaker som serveras med en god aubergineröra. Perfekt som brunch buffé, lyxigt mellanmål eller lyxig frukost! Den som vill serverar parmaskinka vid sidan om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med salt, olja och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Olja in händerna och platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt degen jäsa 1 timme under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Ringla över olja och strö över flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
  4. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
  5. Lägg auberginerna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, skalet ska mörkna och skrynkla ihop. Ta bort skalet och mosa auberginköttet med smulad fetaost, hackad dill, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  6. Behåll ugnsvärmen på 250 grader.
  7. Skär paprikor och zucchini i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fördela grönsaker, vitlök och repad rosmarin på en plåt och ringla över olja och salt. Rosta grönsakerna högt upp i ugnen ca 15 minuter.
  8. Skär upp brödet till 2 plattor och fördela grönsakerna emellan. Servera aubergineröran till focaccian och eventuellt parmaskinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.