Klassisk focaccia fylld med rostade medelhavsgrönsaker som serveras med en god aubergineröra. Perfekt som brunch buffé, lyxigt mellanmål eller lyxig frukost! Den som vill serverar parmaskinka vid sidan om.
Instruktioner
- Rör ut jästen med salt, olja och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Olja in händerna och platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper.
Låt degen jäsa 1 timme under bakduk.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ringla över olja och strö över flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
- Höj ugnsvärmen till 250 grader.
- Lägg auberginerna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, skalet ska mörkna och skrynkla ihop. Ta bort skalet och mosa auberginköttet med smulad fetaost, hackad dill, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Behåll ugnsvärmen på 250 grader.
- Skär paprikor och zucchini i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fördela grönsaker, vitlök och repad rosmarin på en plåt och ringla över olja och salt. Rosta grönsakerna högt upp i ugnen ca 15 minuter.
- Skär upp brödet till 2 plattor och fördela grönsakerna emellan. Servera aubergineröran till focaccian och eventuellt parmaskinka.
Publicerat den
25 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar