Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccaccia med rosmarin och salvia

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En ljuvlig foccaccia med mycket smak av olivolja och färska örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till fingervarmt, 37° och häll över jästen. Tillsätt olivolja, salt, socker, örter och hälften av mjölet.
  3. Klicka ner smöret och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt till en slät deg. Ev behövs lite mer mjöl. Kavla ut till en platta ca 25x30 cm och lägg i en bakplåtspappersklädd liten långpanna. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  5. Gör gropar i degen med fingret med jämna mellanrum. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Ta ut brödet, vänd det upp-och-ned i långpannan och grädda ytterligare 5 minuter på undersidan. Ta ut och vänd till tillbaka, häll över olivoljan och strö över flingsalt.
  7. Låt brödet svalna på galler. Skär det sedan i små rektanglar (som en tändskicksask ungefär). Servera bröden ljumma. Ev behövs ytterligare olivolja vid serveringen.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.