Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Italienskt bröd med oliver, rosmarin och olivolja

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet Tillsätt olja och salten därefter mjölet ( det blir en lös deg).
  2. Låt jäsa under bakduk i en lugn miljö 40 min. Smörj en långpanna 30x40 cm och tryck ut degen med mjölad hand.
  3. Pensla degen med olivolja (var inte snål med oljan) och stoppa ner oliverna i brödet (kan uteslutas om man inte gillar oliver kan oliverna bytas ut mot fetaost) gör gropar med fingret .
  4. Stick ner rosmarinkvistarna och strö flingsalt ovanpå (rätt mycket).
  5. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel höjd. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 200 grader eller tills brödet fått färg.
  6. Stjälp upp brödet på galler och täck med bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.